Skip to main content

Bratislava - Neusiedl am See

Ak sa chcete vydať na dlhšiu jazdu na bicykli a nechcete sa nudiť len výhľadmi a bezstarostnou jazdou, treba spraviť jednu dôležitú vec: nezobrať si žiadnu náhradnú dušu, pumpu, lepidlo a iné nástroje na opravu bicykla.

Po 5 hodinovom spánku som spontánne vyrazil do Neusield am See. Cesta je veľmi dobre značená a niektoré časti som už prešiel tak som nepotreboval nič plánovať. Nabil som akurát iPhone, vzal veci na prežitie, jedlo a nastavil bazál pumpy na 20%.


Po cca 30. km som pri diaľnici A4 schádzal z nadjazdu a počas obzerania okolia som prudko nadskočil. Obzrel som sa dozadu a na ceste bol len jeden (1!) kamienok. O pár nato sekúnd bolo už predné koleso mäkké. Hodil som bicykel do poľa a potichu som si vyčítal, že si nikdy so sebou neberiem veci na opravu defektu. Toto bol mimochodom prvý defekt na mojom cestnom bicykli.


Prešiel som dovtedy túto trasu: http://www.endomondo.com/workouts/318700117/6284494

Podľa mapy som bol len pár kilometrov od Weiden am See. Mal som plán, že v dedine mi snáď niekto pomôže. Ak nie tak možno v Neusiedl bude nejaký Fahrrad- Service. Tak som šlapal po ceste ďalej. 


Jeden rakúsky cyklista mi ponúkol dušu, ale nemal pumpu. Niektorí cyklisti sa ma pýtali, či potrebujem pomoc a iní len tak prefrčali okolo mňa. Natrafil som neskôr na dvoch Slovákov, ktorí mali pumpu a aj lepidlo! Duša mala dve diery hneď vedľa seba. Dvakrát sme sa to snažili zalepiť, ale bohužiaľ nepomohlo. Lepili sme to akurát na križovatke, kde chodili traktory na tamojšiu farmu. Jeden farmár zastavil a spýtal sa nás, či nemá niekoho zavolať a doniesť novú dušu. Vtedy som si ešte myslel, že to zalepíme. Tak som odpovedal, že som už OK.

Onedlho prišli na križovatku nejakí Rómovia. Rómsky chlapec sa len tak akože prechádzal popri nás, že čo sa stalo. Ostatní nás pozorovali z diaľky. Veľmi zvláštna situácia. Vyzeralo to, že čakajú len nato, kedy odhodím bicykel do poľa a oni ho hneď zúžitkujú.

Chalani čo mi pomáhali s lepením defektu boli z Novej Dubnice a mimochodom sa poznali s mojim dia-kamarátom Tomášom. Tvrdili mi, že teraz v sobotu asi nenájdem žiaden cykloservis. Neveril som tomu, ale pomaly som už myslel na to, že vezmem vlak z Neusiedl späť do Bratislavy.

Zišiel som dole do Weidenu, napojil som sa na cyklocestu do Neusiedl a vtedy na mňa prehovoril taký starček čo šiel žať trávu pri cykloceste (do jarku medzi cyklocestou a železničnou traťou aby som to upresnil). Že či mám defekt a prečo si ho nejdem dať opraviť do neďalekého Gasthofu (okolo ktorého som pred chvíľou prešiel).

V Gasthofe bola milá pekná pracovníčka (Slovenka), ktorej som sa spýtal, či mi vedia vymeniť dušu. Jej vedúci povedal, že to teraz (bolo okolo 14:00) už nevymenia. Videl som, že majú otvorenú garáž a tak som im navrhol, že ak majú môj rozmer duše tak si to vymením sám. No a o chvíľu som mal defekt opravený!


K jazeru už to bolo len pár kilometrov. Vychutnal som si obed (keksiky Indián) pod stromom na brehu jazera a vyrazil som späť domov.


Po ceste som sa ešte musel zastaviť na mieste, kde som dostal defekt. Toto je ten kamienok, ktorý spôsobil defekt. Bol stále na tom istom mieste. A zabudol som ho dať preč.


Cesta späť: http://www.endomondo.com/workouts/318768771/6284494

Comments

  1. Ty si nejaky odvazny, jazdit bez pumpy a nahradnej duse!

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Yamaha S08 - sticky keys repair

My keyboard Yamaha S08  suffered from several "sticky keys" disease already a year, perhaps more. That saying, I am pretty bad piano player. However, I like to have my devices fully functional for any cases. I have found a very helpful guide , but with no photos. I made some for better visualization of the repair. First, I unfastened all screws from both sides: Second, I unfastened all screws from a wooden base plate which were holding the part with electronics. Then I unfastened the golden screws holding the whole keyboard to the wood. The keyboard was now accessible from both sides. The last step is described in the following video. It was just removing the sticky keys and reinserting them without a metal spring coming inside. The end of the metal spring has been left outside of the key: So far it works well!

Windows 7 RC Ultimate on HP Compaq nx6110

I have never tried Vista on my laptop, because it is well suited for WinXP and I don't like Vista. But what if you can download the new Win 7 RC for free? I'm using Windows XP since I have bought my old laptop HP Compaq nx6110 (1,4 Ghz Celeron M, 768 MB RAM). WinXP runs on this laptop really fast and smoothly, but I have turned every "eyecandy" off and it looks like old Win95 now. But I like this neutral look. Last week I was closed in my room for two days installing and trying different Linux distributions. After this time I ended with Arch Linux installed on my hard drive - system was stable and either WiFi worked well. Then I realized, that I have spent so much time and done nothing useful. So I decided to work with WinXP and don't bother with other OS (like 2 weeks with Mac OS X a month ago). But NO. Incidentally I got to this website and started immediately download the iso image. The download process ran in Java and I had download speed about 800 KB/s, tha

Our Wedding

“When you realize you want to spend the rest of your life with somebody, you want the rest of your life to start as soon as possible.”  When Harry Met Sally... (1989) In the midst of a global pandemic, when the future was so uncertain, we knew that it wouldn’t be a traditional wedding.  Our wedding planning all started months ago in our small Upper West Side studio apartment. We began planning our wedding together the day after we got engaged (but if you know anything about Mia, you would know that she had really been planning her wedding day since she was a little girl). Without all the answers and with a lot of moments of “wait..., what!?”, we began planning the day that would mark the beginning of our lives together. And like in the movie quote, we both agreed that we wanted that day to start as soon as possible, before the situation with COVID-19 in New York, and in the world, got worse. Truth be told, the process was anything other than what we expected wedding planning would look